Kelio įrengimas Krunų kaime

Paskelbta

Kadaise išnykęs Krunų kaimas atsikuria naujai – dabar vėl gyvybe pulsuojančioje erdvėje vis daugėja naujų gyventojų. Gyvenančių čionai iniciatyva atkurta jau seniau čia veikusi Lietuvos ekologinių sodybų asociacija pradeda įgyvendinti Lietuvos bei tarptautinius projektus.

Šiandien Krunų gyventojai kupini atkaklumo ir drąsos, o jų kantriai, žingsnis po žingsnio
įgyvendinamose idėjose gyvena darna su gamta ir su savimi, gyvenančiu joje. Statomi nauji namai draugiški žmogaus sveikatai ir gamtai, atkuriamas ir tausojamas vietos kraštovaizdis, branginama šalia gyvenančių žmonių bendrystė, puoselėjami tarpusavio santykiai.

Didėjant nuolat gyvenančių žmonių ir kaimo lankytojų kiekiui, auga susisiekimo kokybės poreikis, tuo tarpu valstybės priežiūrai priklausantis kelias per kaimą tampa problemiškas ir nepravažiuojamas. Dalis gyventojų savo namų pasiekti negali. Greta įsikūrę bendruomenės namai taip pat lieka nepasiekiami.

Bendrų nuoširdžių pastangų dėka pradėtas kelio kūrimo procesas.

Lietuvos ekologinių sodybų asociacijai bendradarbiaujant su Širvintų rajono savivaldybe, atliktas kelio projektas (žr. 1 pav.). Projektas unikalus tuo, kad jame numatyta speciali kelio danga (žr. 2 pav.) – akmens grindinys – ilgaamžis, lengvai prižiūrimas, tausojantis gamtą. (žr. 3 pav.).


Esamo kelio situacija

 

 

Šiuo metu Lietuvos ekologinių sodybų asociacija kartu su partneriais: Širvintų rajono savivaldybe ir Punsko valsčiaus savivaldybe (žr. 4 pav.) dalyvauja ES remiamuose projektuose kelio įrengimo finansavimui gauti.

 

Nuoširdžiai laukiame visokeriopos privačių asmenų, organizacijų pagalbos taip reikalingam keliui įrengti.

Kruniečiai